Wednesday, March 14, 2007

Hvad skal der ske med Nørrebro?

Hvad mener du?
(husk at klikke "other" af og påføre et navn)


Hvad synes du Nørrebro mangler? Behøves mangfoldigheden at svine?

Skal vi have læder eller latte? Kan vi have begge dele?

Hvilken retning skal Nørrebro ha'?


Hvad mener du?
(husk at klikke "other" af og påføre et navn)


26 comments:

Anders Kristiansen said...

Personligt frygter jeg foråret og sommeren, for vi er præsis lige så plaget af UH som vi var tidligere.

Det er stadig røgen fra bålet der kommer direkte ind i vores lejlighed og det stinker virkelig.

Det er egentlig rystende at tænke på at den gruppe mennesker der nu har sagt farvel til deres økologiske have og deres økologiske køkken, tilhører den samme gruppe mennesker der brænder elektronikaffald og plastic af midt i en tæt bebyggelse.....
Det kan selvfølgelig være at man gradbøjer sine værdigrundlag, så de passer bedst til ens lyster/behov.

Jeg vil gerne opfordre alle, som generes af røgen, om at kontakte vagthavende på station Bellahøj tlf 38101448, når de generes af røgen.
Et er at det generer, måske er det giftigt, men det er faktisk også ulovligt.

Jeg ved godt at nogle vil mene, at jeg går i for små sko, men hvis politiet ikke må anholde personer der deltager i en ekstremt voldelig demonstration, så syntes jeg da at lov skal være lov.
Eller skal loven gradbøjes så den kun kommer en bestemt gruppe til fordel?

Hvordan kan man egentlig deltage i en så voldelig demonstration og derefter erklærer sin uskyld, når man tilhører en gruppe som har udtalt følgende:

Flere personer i den offentlige debat, herunder overborgmester Ritt Bjerregård, har haft været af den opfattelse, at der er to forskellige grupper af unge her i Ungdomshuset. Én gruppe, der arrangerer koncerterne, teaterforestillingerne, laver folkekøkken, spiller musik, driver dagcaféen, holder foredrag og trykker t-shirts. En anden gruppe, sidder så nede i kælderen med sort tøj og styrthjelme på og venter på enhver anledning til at gå ud og slås med politiet.

Der er ikke to forskellige grupper i Ungdomshuset. Der er én stor gruppe meget kreative og handlekraftige unge, der lever for at skabe kulturel værdi som kan komme alle til gode. Og det er de samme folk, der gik på gaden d.. 16. december. Og det er de samme folk I vil se på taget og på gaden igen, hvis politiet forsøger at lukke Ungdomshuset med magt.


Nogle af de stakkels uskyldige mennesker der har brugt ungdomshuset, men som nu er blevet anholdt og varetægtsfængslet, hvilken gruppe har de fortalt medierne/dommerne at de tilhører :-)

Brian Larsen said...

Til Anders.

Jeg synes bestemt ikke at du går i for små sko. Jeg mener osse at vi skal ha' stoppet den bålfest der er hver eneste aften. Der er simpelthen ikke plads til dem på nørrebro mere. Det er nemlig en lidt sjov betragtning at de samme folk der går meget højt op i okølogi og for manges vedkomne er veganere, ikke har noget problem med at bruge 10 spraydåser om dagen, brænde bildæk eller fælde et træ på jagtvejen og sætte ild til det. Jeg er stærkt i tvivl om at et manglende ungdomshus kommer til at påvirke den kulturelle mangfoldighed på en særligt negativ måde. Disse stærkt kreative mennesker har ikke mere fantasi til at komme sig over tabet af deres hus, end at side på en tom bygge plads aften efter aften og drikke sig stive og forstyrre deres gamle naboers nattesøvn. Det er sku da lidt ynkeligt. Hurra for de unge og handlekraftige.

Hvad der nu skal ske med nørrebro ved jeg simpelthen ikke ikke. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet at vi rent faktisk ville slippe af med dem, og det er vi jo egentligt hellere ikke. Men jeg håber da at folk der før har været lidt skræmte af de unges voldsomhed nu vil benytte rummet omkring nr 69 noget mere, og at der kan komme mere normalt liv i gaden. Jeg mener at der altid er plads til det skæve på nørrebro, men at det ulovlige ikke skal accepteres.

Anders Kristiansen said...

Dejligt at jeg ikke er den eneste :-)

Nu ved jeg ikke om det kun er 10 spraydåser om dagen, men en undersøgelse har vist at der på Nørrebro er 1½ meter mellem hvert tag.

Hvad gør vi ved det?

Carsten said...

I skal holde op med at bestemme, hvad der er normalt og hvad der ikke er normalt.

Og der er plads til alle på Nørrebro. dem der måske er for mange af, er dem, der går alt for meget op deres frikadelleselvtilfredshed og deres lejligheds merværdi.

og jeg er IKKE ung og jeg syntes at der skal være mange ungdomshuse i Kbh.
Og jeg syntes det er en menneskeret..nej en pligt, at man skal slås for de ting man tror på.

Johan said...

Først synes jeg at hele "hvem-har-ret-til-at være-på-Nørrebro" er plat. Hvem har givet nogen retten til at bestemme hvem der må leve på Nørrebro og hvem der ikke må.
Når nu Ungdomshuset er revet ned, så håber jeg at der kommer mere tolerence på Nørrebro. Ikke kun tolerence mod dem der ikke gier arbejde eller tage ansvar for sig selv, men også over for dem der ikke har noget imod at arbejde, tjene penge og leve et "almindeligt" liv.

Carsten said...

Hvis dit almindelige liv betyder at ingen kan være anderledes end du, så gir jeg ingenting for dit almindelige liv.

Forstå at der er folk der ikke vil finde sig i at blive ensrettet og vi er mange der ikke tror på jeres tv-amerikanske, cocacola individiulle, enhver er sin egen lykkes smed og det hele skal ligne en tv-serie/smink mig selv og mit lortehus agtige måde at køre det på.

jeg skider på jers latte, jeres friværdi og jeres det skal være ligesom, "det vi ser i fjernsyn" skide liv.

Jeg er træt at være hensynsfuld for jeres meninger, når jeg altid skal tage imod jeres frikadelleliv med brun sovs. Jeres politiske korrekte, økomælkdrikkende strømlinede holdninger og jeres nu skal alle i , der tør at være anderledes, indrette jer, som vi har gjort.

Jeg har fået nok... samtalen er slut kampen er begyndt.!!

Anonymous said...

Carsten said...

I skal holde op med at bestemme, hvad der er normalt og hvad der ikke er normalt.

Og der er plads til alle på Nørrebro.

[og så lidt senere]

jeg skider på jers latte, jeres friværdi og jeres det skal være ligesom, "det vi ser i fjernsyn" skide liv.

Jeg er træt at være hensynsfuld for jeres meninger

[Ok, man har et standpunkt til man ta'r et nyt...]

carsten said...

det er nemt at skrive når man ar anonym

Johan said...

Carsten said:

"Jeg har fået nok... samtalen er slut kampen er begyndt.!!"

Kampen er slut. I tabte stort. Kom videre. Tag en tudekiks.

Frederikke said...

Jeg er en af de heldige personer som er født og opvokset i kvarterets gader og baggårde og jeg er bekymret over udviklingen som den ser ud nu.

For mig har nørrebro hidtil været et frirum og et åndehul, et sted hvor alkoholikerne på gadehjørnet holdt øje med folk der generede børnene, hvor en børnefødselsdag altid rummede mere end en hudfarve, hvor der blev bagt brød til BZerne når man prøvede at sulte dem ud af husene og hvor en familie selv kunne bygge en legeplads til ALLE gårdens børn.Et solidarisk, socialt og mangfoldigt Nørrebro. Et Nørrebro med et ungdomshus, folkets park, folkets hus, pizzariaer,grønthandlere, marskandisere.
Et Nørrebro med tolerence.

Men Nørrebro har forandret sig og rydningen af ungeren er bare toppen af isbjerget.

Den nuværende regering, smukt flankeret af fru overborgmester Ritt Bjerregaard er ikke interesserede i at børn vokser op på denne måde. De er da ikke interesserede i at unge mennesker lærer at vi kan selv, at kultur ikke handler om modetøj, topmodeller, diskoteksbesøg
Magthaverne har stemplet os som forbrugere og som sådanne skal vi leve vores liv, så til helvede med taberne, udlændingene, de "autonome" og alle der i øvrigt udfordrer overDanmarks RET til at EJE, RYDDE og TJENE PENGE .

Min hverdag og min virkelighed er blevet fattigere, mere grå, i takt med at designerbutikkerne er flyttet ind, det smarte cafeliv dominerer gaden og kun de riges børn har råd til at flytte hertil.
Og jeg græder når betjente med maskingeværer rydder et hus, parat til at tage liv for at eliminere mangfoldigheden og anderledesheden.

Men jeg har også været stolt efter rydningen, mange nørrebroere har støttet kampen og har set udviklingen i dens sande lys. Nogle har kastet med sten og andre gået i kæmpemæssige farverige og solbeskinnede demonstrationer.
DESVÆRRE har de parlamentariske partier hoppet oven på hinanden for at få lov at tage AFSTAnD fra de unge (med forkert tøj), fra volden (altså ikke politiets).

og dette har vist at Ligusterfascismen desærre også er flyttet ind på Nørrebro sammen med selvtilfredsheden, fordømmelsen, racismen og friværdien.

Jeg synes at de mennesker der er trætte af mangfoldighed, bål i gaden osv skal skynde sig at sælge deres dyre lejligheder og flytte et andet sted hen. Det eneste der ikke er plads til på broen er ensrettethed, intolerence og egoisme. Danmark er FYLDT med pæne og velordnede kvarterer hvor man ikke risikerer at blive nabo til et ungdomshus, en moske eller det der er værre!

For selvfølgelig får vi et nyt ungdomshus på Nørrebro, og måske skal vi tage det selv.
Vi er mennesker og ikke robotter man kan kontrollere fra fødsel til død, og på nørrebro ved vi at mangfoldighed er berigende og ikke noget der skal slås ned.

Anders said...

Det er sjovt som vi har samme idé om hvordan et Nørrebro burde være.
Et solidarisk, socialt og mangfoldigt Nørrebro.

Det er også rystende at vi begge væmmes ved at politiet tager maskingeværer med for at få folk ud af et hus der ikke er deres - men hvorfor gør de mon det?
Måske var de klar over at der var et arsenal af kasteskyts og våben, så de komme i den situation at de skulle forsvarer sig.

DESVÆRRE har de parlamentariske partier hoppet oven på hinanden
Ja - og Line Barfod har haft pressemeddelelserne klar i det øjeblik at Knud Foldschack kom med et nyt forslag. Det er jo også nemt for Knud og Line at bruge Jer til at føre enhedslistens sag. (til den der er orienteret er Line Barfod ansat i Knud Foldschacks advokatfirma)

sted hvor alkoholikerne på gadehjørnet holdt øje med folk der generede børnene
Hvad så når det er Jer der genere børnene? Skal børnene så bede deres forældre om at flytte, fordi I ikke kan tolererer den lovgivning vi har i landet, eller skal forældrene kræve at politiet håndhæver lovgivningen?
Det er jo stadig fint for Jer at politiet håndhæver lovgivningen, når de drejer sig om racisme, ulovlig anholdelse etc.

Jeg ville ønske at I kom videre og brugte Jeres imponerende netværk/energi, på at skabe noget nyt inden for lovens grænser.

Jeres økohave var et glimrende initiativ, men ideén blegner når der samtidig brændes møbler, elektronikaffald og plastic af på bålet.
Jeres koncerter med undergrundsband er rigtigt godt og lydniveauet har aldrig generet mig.

I har været uddannelsesplads/læreplads for mange unge, der måske aldrig kunne have fået deres nuværende job, uden den erfaring de har fået i UH.
Kok, sceneteknikker, musiker, lyd, lys etc.
Det er et kæmpe tab.

Desværre har der i Jeres miljø været enkelte som virkelig har fået ødelagt dette.
Jeg ved godt at I i nytårstalen betegner Jer som én gruppe, men jeg tror stadig på at ovennævnte tab tæller højere en ideolistiske ideér.

Anonymous said...

Jeg er så glad for at ungdomshuset er væk og at teenagerne fra forstæderne har tabt "kampen". Det er skægt at se, at resultatet af deres zoombiedemonstrationer henrykker japanske hyper-fotograferende turister. Ufrivilligt er de blevet optaget i vores samfund, som endnu en skæg ting, som turismen kan tjene penge på. Det er godt, for så kommer der da noget godt ud af deres virkelighedsfjerne lallen rundt. Nørrebro er blevet et bedre sted nu - det er skønt, at der ikke længere sidder en flok sortklædte konfrontationsliderlige møgunger i et skodhus, og får hele nørrebro til at dreje sig om deres lille navle.

Nørrebro er ikke hjemsted for "ungeren" og kommer ikke til at blive til det igen - de er uønskede. Det næste der ryger bliver gaderummet, som er den sidste rest fra deres usle piercing- og nittebefængte miljø.

Møgungerne fra det svampeinficerede skrummel har ikke længere et stort samlingssted på nørrebro. Det vildeste de har tilbage er gaderummet og hæsligheden i Baldersgade. Når gaderummet bliver lukket, så er der kun Baldersgadestedet tilbage, som med tiden vil lukke sig selv ned, efterhånden som de oplever, at Nørrebro udvikler sig i en anden retning end de gør.

Endelig slap vi af med pubertetens selvtilstrækkelige højborg. Endelig stoppede den rituelle tilstrømning af smuds til vores kvarter. Endelig blev Nørrebro fri for den plage, der har hærget kvarteret i umindelige tider.

Tiden er for længst løbet fra BZ-bevægelsen. BZ-bevægelsen er død. Ungdomshuset er revet ned, og dets mursten og tømmer er blevet knust og brugt som motorvejsfyld, småsten i indkørsler og flis til legepladser.

Møgungerne vil nu have et eller flere ungdomshuse. Herved har de skrevet sig ind i samfundet, som nassere der vil have et eller flere huse med friværdi. Herved er deres ideologi blevet en del af mainstream-samfundets og Anders Foghs værdisæt.
Det ændrer dog ikke på, at de er uønskede på Nørrebro. Ingen vil have dem. De har undergravet deres eksistensberettigelse med vold. Møgungernes ungdomshusballon vil tabe pusten, og lægge sig i graven ved siden af BZ-bevægelsen på de fattige idéers kirkegård.

Jeg er som Nørrebroborger glad for at de er færdige, og vi nu kun er vidner til de sidste spæde sorte "demonstrationer". Jeg er glad for, at Nørrebro nu er blevet et bedre sted, hvor alle os der bor på Nørrebro nu bor bedre.

Mvh.

Mads Kristian Petersen

OnlineShop said...

qXKW9w Hello! Great blog you have! My greetings!

OnlinePharmacy said...

UxYSli Your blog is great. Articles is interesting!

buy viagra online buy viagra online deal herbal vi said...

Ng7vPc Wonderful blog.

meridia weight loss said...

Nice Article.

coalville utah moore motel said...

Thanks to author.

name said...

Good job!

cheap europe tours said...

Magnific!

decemberists tour 2005 said...

Thanks to author.

Anonymous said...

FREDERICK ER OND !!!!!!! HAN SLÅR MIG OG KALDER MIG FISSE ! HAN SKULLE BLIVE BOLLET I RØVEN MED NEGER DILLER !!!!!! SÅ VILLE JEG BLIVE GLAD !!!!!

richmond insurance bradfor said...

Magnific!

ringtones said...

Hello all!

said...

Magnific!

cialis dosage said...

BNDEa8 Wonderful blog.

free ringtones fo said...

Thanks to author.